SELECTED WORK | PHOTOGRAPHY


‘Fotografie kent een pure vorm van expressie, van realisme tot fictie. Het kon dan ook niet uitblijven of de fotografie verovert meer en meer zijn eigen plaats binnen de kunst. Maar de ontwikkelingen staan niet stil… Met de huidige fotografische en bewerkingstechnieken kun je je grenzen verleggen en indrukwekkende producties realiseren. Kijk alleen al naar de hedendaagse toepassingen van beeldmontage en animatie: je waant je met het resultaat in een andere werkelijkheid. De cinema – ook wel cinematografie – loopt hierin voorop en investeert hier kapitalen in. Ik, als fotograaf, volg in deze de ontwikkelingen. Met als resultaat mijn PhotoVisualproducties en het verdere aanbod van werken uit eigen collectie in gelimiteerde oplage. Oude en nieuwe toepassingen… de fotografie blijft fascineren.’

John 

 

AANKOOP-OPTIES

Waarom slechts acht exemplaren per uitgebracht werk?

Als koper investeer je in een kostbaar eindresultaat en dit moet ook wel een bijzondere aanschaf blijven. Iedere uitgave blijft daarom beperkt tot hooguit acht stuks. Dit alles met inbegrip van het onderscheid in formaat en uitvoering. Bij ieder werk staat een opgave van de formaatverdeling en de uitgave ervan. De grootste uitgave blijft daarin beperkt tot één exemplaar. Keuze in verschillende toplagen?

Heb je eenmaal het formaat naar je keuze vastgesteld, dan kun je kiezen voor de toplaag van een gegoten glasepoxy of een uitvoering met museumglas-acrylaat, waardoor de reflecties tot een minimum worden teruggebracht. Voor beide uitvoeringen kiezen we de beste materialen.


Formaat 1:1 (voorbeeld van de formaatverdeling en uitgifte)

120x120 - 1/8
110x110 - 2/8 - 3/8
100x100 - 4/8 - 5/8
90x90    - 6/8 - 7/8
70x70    - 8/8

galerie-uitvoering | echte foto | via Lambda-C proces achtergrond | duobond met stevig, rechthoekig ophangprofieltoplaag
toplaag | gegoten glasepoxy of museumglas-acrylaat
optie | lijst: handgemaakt, gegrondeerd met doorlopende hoeken uit eigen collectie. Extra optie: bedekt met bladgoud, -zilver of slagmetaal.

 

SELECTED WORK | BRONZEN SCULPTUREN

Naast de producties in fotografie houd ik mij bezig met het creëren van sculpturen in brons. Het opzetten van een nieuw beeld begint met het boetseren in boetseerklei, gevolgd door het hele proces van bronsgieten en het opbrengen van de uiteindelijke kleur; het zogenaamde patineren. Een eerste groep van beelden wordt gevormd door een uilenserie (Steenuiltje op sokkel en de Ransuil met kuiken op sokkel) die in seizoen 2019 een uitbreiding zal vinden met de sculpturen van een oehoe, kerkuil en een dwerguiltje. 

Verder binnen de groep van realistische dierfiguren zijn beschikbaar het ijsvogeltje op stam en vanaf maart 2019 een Schotse Hooglander. Een tweede groep van sculpturen wordt gevormd door mythologische uitbeeldingen. Voorbeelden daarvan zijn de godin Nikè en de Minotaurus, beide bekend uit de Griekse mythologie en een sculptuur uit de Keltische cultuur, de druïde. Nieuwe beelden binnen deze series worden zodra beschikbaar gepubliceerd op deze website. 

 

Waar te zien?

Aankoop via | gallery Friends of Art of stuur een e-mail naar

johndegelder.producties@gmail.com

 

GALERIE FRIENDS OF ART

Galerie Friends of Art is een initiatief van John de Gelder Producties, waar alle geselecteerde werken uit het aanbod van John de Gelder te zien zijn en ook bij interesse de aankopen uit dit aanbod kunnen plaatsvinden. De galerie vertegenwoordigt verder het werk van de andere Friends of Art kunstenaars met een omvangrijk aanbod aan nieuw en recent werk. Binnen het aanbod van werk vinden we fotografie, brons, schilderijen, artwork en keramiek. De galerie is vrij toegankelijk voor publiek op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

De galerie is te vinden in Giessenburg, een klein plaatsje gelegen tussen Gorinchem en Dordrecht. Adres: Graanbuurt, pand Kolenbeurs. Doetseweg 34, 3381 KG

Het volledige aanbod van werken is te zien op het webportaal van Friends of Art: www.friendsofart.nl