AANKOPEN

Optie op een kunstwerk en/of aankoop

Na ontvangst van de aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op, om de optie te kunnen toewijzen. Deze geeft u het recht op aankoop van het werk. De optie is gedurende een periode van 3 dagen geldig. Binnen deze termijn kunt u vrijblijvend het werk bezichtigen, de optie beëindigen of overgaan tot aankoop. Besluit u tot aankoop dan ontvangt u daarvoor een aankoopfactuur met daarop vermeldt alle specificaties over het kunstwerk en de aankoop.

Uniek werk: dit is een afzonderlijk werk. Denk aan een schilderij of een werk die als enig uniek exemplaar wordt aangeboden. Levering in overleg bij aankoop.

Afgietsel: na aankoop wordt een nieuw afgietsel vervaardigd. Levertijd tot 4 weken.

Maatwerk: kunst wordt na aankoop volgens specifieke uitvoering geproduceerd. Levertijd tot 4 weken. Indien van toepassing kunt u door middel van een keuzemenu zelf de uitvoering van het kunstwerk samenstellen. Denk bij fotografie aan een keuze in formaat en materiaal, of bij een afgietsels de keuze uit echt brons of een kunstharsvariant voorzien van een bronscoating.

Bezorging: de kunstwerken worden door een eigen bezorgdienst geleverd en bij aflevering op schade of andere gebreken gecontroleerd. Bij aanschafwaarde boven de € 750,00 zijn de bezorgkosten inbegrepen. Bij gebleken schade of gebreken wordt dit door de kunstenaar hersteld. John de Gelder Producties | Gallery Friends of Art ziet hierop toe en zorgt voor een correcte afhandeling.

Definitieve aankoop: de aankoop is definitief bij ontvangst van de gelden en vanaf het bericht van bevestiging dat het kunstwerk voor u in productie wordt genomen, of bij een uniek werk dat deze definitief aan u is toegewezen. Als u een bezinningsperiode tot aanschaf verkiest, benut dan de mogelijkheid om het werk in optie te nemen, met het verzoek deze te verlengen tot maximaal 7 dagen.

Alle vermelde prijzen, zijn inclusief de wettelijk vastgestelde BTW-afdrachten.

De prijzen zijn door de kunstenaar vastgesteld overeenkomstig de prijzen die hij/ zij berekent met verkoop uit eigen atelier. Dit om misvattingen te verkomen. De prijzen zijn daarmee zónder gallery-opslag voor de koper. Iedereen blij.

Aankoop rechtstreeks van kunstenaar: Iedere aankoop vindt rechtstreeks plaats tussen kunstenaar en koper. John de Gelder Producties | Gallery Friends of Art, is door de betrokken kunstenaars gemachtigd om hierin een bemiddelende rol te vervullen en uit naam van de kunstenaar het kunstwerk te verkopen. Bij aankoop ontvangt u een aankoopbewijs of factuur met naamsvermelding van de kunstenaar en zijn zakelijke BTW-nummer. Alle geldende leveringsverplichtingen, garantiebepalingen en service die de kunstenaar toepast op de verkoop van zijn of haar werken blijven van kracht. Friends of Art ziet hier op toe. Op de pagina van de kunstenaars vind je een link naar de eigen website, met daarop het adres van het atelier en zakelijke gegevens, waaronder het KVK-nummer en toegewezen BTW-nummer.

Galerie Friends of Art, is een initiatief van John de Gelder Producties | Galerie Friends of Art KvK: 68302703, BTW nr: NL85738297401. kantooradres: Neerpolderseweg 72b 3381JT Giessenburg. Galerie adres: Doetseweg 34 3381 KG (Graanbuurt, pand Kolenbeurs) Giessenburg. mob: 0653173723, galeriefriendsofart@gmail.com, johndegelder.producties@gmail.com