AGENDA

VLOGS

nieuws vanuit de galerie

Nieuws uit de galerie over de kunst en de kunstenaars en over actuele ontwikkelingen. Alle filmpjes zijn te zien onder New releases, Video's
Galerie open iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 5.

met inachtneming...

In de galerie passen we alle voorzorgsmaatregelen toe om je bezoek onbezorgd te laten verlopen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een privé-kijkafspraak. De Graanbuurt is verder ruim van opzet om je voldoende vrij te kunnen bewegen en rekening te houden met alle hygienevoorschriften.


privé-kijkafspraak.

De galerie voor jezelf...

Wil je los van andere bezoekers de collectie bekijken, dit kan... Een belletje is genoeg voor het maken van een privé-afspraak; vrijblijvend en wel zo leuk. De afspraak maken is mogelijk buiten de reguliere openingstijden, ook in de avonduren en op zondagmiddag. Bel rechtstreeks voor een afspraak 0653-173723 (John)


Volg de 'making-of' van kunstwerken in het atelier.

In het atelier wordt tijdens de openingstijden voor publiek door mij (John de Gelder) gewerkt aan nieuwe sculpturen in boetseerwas of ik ben bezig met het opzetten van een nieuwe PhotoVisual. Deze boetseerstukken zullen bij gereedheid worden afgegoten in brons en voorzien van een bijpassende patina (kleuren van het beeld via het verhitte inbrandproces met vloeibare kleurstoffen - de zogenaamde patina's - waardoor het beeld kleurt maar ook het bronskarakter behouden blijft.) Een beeld aankopen vanaf de boetseertafel is mogelijk tegen het voordeligere intekentarief met inspraak voor de patina eindkleuring en keuze van de sokkel. De PhotoVisuals worden bij gereedheid gepubliceerd op het webportaal en/of verwerkt tot een fotografische presentatie op grootformaat: Lambda C geconserveerd achter museumglas of gegoten glasepoxy en ingebracht in de galeriecollectie van Friends of Art.

actuele boetseerstukken:

Tempelier | in wording (historisch figuur 60 cm hoog)

Dire-Wolf met welp| zo goed als gereed. Liefhebbers van epische films en historische verhalen herkennen hier de creatie van een 'Dire Wolf' met welp in zijn bek. Dit beeld wordt 1x in brons afgegoten via de verlorenwasmethode

Havik | Gereed voor afgieten is het wasmodel van een realistische weergave op ware grootte van een havik in een uitvoering met een huif zoals dit wordt toegepast in de valkerijsport.

Uilennest | Van de groep van 4 verschillende uilen op ware grootte zijn inmiddels het steenuiltje de oehoe en de aanvliegende kerkuil in brons afgegoten en beschikbaar. Gereed voor afgieten in brons zijn de uilskuikens: Deze zijn beschikbaar als enkelvoudig exemplaar of als uilennest van twee of drie uilskuikens. Optioneel n combinatie met de ransuil.

Kleinbrons | Voor de liefhebbers van klein brons is een uiltje in een artistieke uitvoering in boetseerwas in de maak.(hoogte 20 cm) Atelier is vrij toegankelijk.

ART-efact: verweerde bodemvondsten, beelden vol symboliek waarin de eeuwenoude tijden hun sporen hebben nagelaten. Kunstuitingen uit verloren gegane culturen vormen de inspiratie voor de beelden in deze groep. Het eerste beeld in deze serie is de 'Torenvalk op Keltisch kruis'. Het fragment van het kruis met Keltische symbolen krijgt een verweerde patina mee. Dit beeld wordt 1x in brons afgegoten via de verlorenwasmethode. Het tweede 'ART-efact' beeld waaraan deze week een begin gemaakt wordt, is geïnspireerd op de Horusvalk uit de oud-Egyptische cultuur.Kunst & kunstbeleven aan de Giessen

Parkeren gratis. Van harte welkom!

Vrije toegang op donderdag, vrijdag en zaterdag. De galerie is open van 10 tot 17 uur