AGENDA

20,21 en zaterdag 22 februari, wekelijks binnenkomst van nieuwe kunst en volg het boetseerwerk in het atelier.

De inbreng van nieuwe stukken blijft altijd een mooi moment voor de kunstenaars en bezoekers. Stap binnen en ontdek de collectie met de nieuwe inbreng en volg de 'making-of' aan de boetseertafel of op de schildersezels.


Volg de 'making-of' van kunstwerken in het atelier.

DIRE WOLF MET JONG - HAVIK OP WARE GROOTTE - UITBREIDING COLLECTIE UILEN MET NEST MET JONGE UILSKUIKENS - AFRONDING TORENVALK OP KELTISCH KRUIS

In het atelier wordt tijdens de openingstijden voor publiek gewerkt aan nieuwe sculpturen in boetseerwas door John de Gelder. Deze boetseerstukken zullen bij gereedheid worden afgegoten in brons en voorzien van een bijpassende patina (kleuren van het beeld via het verhitte inbrandproces met vloeibare kleurstoffen - de zogenaamde patina's - waardoor het beeld kleurt maar ook het bronskarakter behoudt.)

actuele boetseerstukken:

Dire-Wolf | Liefhebbers van epische films en historische verhalen herkennen hier de creatie van een 'Dire Wolf' met jong in zijn bek. Dit beeld wordt 1x in brons afgegoten via de verlorenwasmethode

Havik | Daarnaast is een begin gemaakt aan een realistische weergave op ware grootte van een havik.

Uilennest | Van de groep van 4 verschillende uilen op ware grootte zijn inmiddels het steenuiltje en de oehoe, de grootste van de groep, in brons afgegoten en beschikbaar. Nu in de bronsgieterij en binnenkort beschikbaar: de aanvliegende kerkuil. Daarnaast verschijnt ook een nestje van drie uilskuiken in brons als toevoeging (optioneel) in combinatie met de ransuil.

Torenvalk op Keltisch kruis | Zo goed als gereed is de torenvalk op een Keltisch kruis. Dit kruis is een fragment van een kruis met Keltische symbolen dat een oud en verweerde patina meekrijgt. Dit beeld wordt 1x in brons afgegoten via de verlorenwasmethode.

Kleinbrons | Voor de liefhebbers van klein brons is een uiltje in een artistieke uitvoering in boetseerwas in de maak.(hoogte 20 cm) Atelier is vrij toegankelijk.


27 februari Introductie nieuwe gastkunstnaar

Vanaf deze dag verwelkomen we weer een nieuwe gastkunstenaar in onze groep met een verrassend en origineel aanbod aan kunst...Alvast een tipje van de sluier opgelicht: wonderschone creaties in porselijn en nog veel meer.

18 MAART EXTRA LANGE INLOOP-, KIJK- EN KOOPAVOND.

VAN 18 TOT 22 UUR

Dit is de eerste extra lange galerie openingsavond van dit jaar voor iedereen in kunst geinteresseerd en graag in de collectie willen rondstruinen. Kom, geniet en zie de collectie met alle recente releases met eigen ogen. Voel je van harte welkom. Doen! Verder is de gehele Graanbuurt geopend deze avond.

uitbreiding galerie gerealiseerdKunst & kunstbeleven aan de Giessen

Parkeren gratis. Van harte welkom!

Vrije toegang op donderdag, vrijdag en zaterdag. De galerie is open van 10 tot 17 uur