WorkShops & Masterclasses

Fotografie

| FOTOGRAFIE |

door John de Gelder

van techniek tot eindresultaat

deelnamekosten € 375,00

Van fotografie tot PhotoVisual

| VAN FOTOGRAFIE TOT PHOTOVISUAL |

door John de Gelder

eerste verkenningen naar het maken van PhotoVisuals

deelnamekosten € 295,00

Fotografische editing

| FOTOGRAFISCHE EDITING |

door John de Gelder

Beeldbewerkingen met Photoshop, van werkelijkheid naar illusie

deelnamekosten € 245,00

Boetseerwas sculpturen

| Het maken van sculpturen in boetseerwas |

door John de Gelder

werken met boetseerwas, van was tot beeld

deelnamekosten € 125,00

Deelname

Ben je geïnteresseerd in deelname stuur dan een emailberichtje voor verdere informatie en data naar galeriefriendsofart@gmail.com

PhotoVisual – betekenis, door John de Gelder.

De naamgeving PhotoVisual of PhotoArtVisual verwijst naar een fotografische kunstuiting. De basis wordt gevormd door toepassingen van fotografie in combinatie met digitale beeldbewerkingen. Het eindresultaat voorziet in een nieuw en origineel werk dat niet in een enkelvoudige opname te maken is.

resultaat wordt bereikt door het laagsgewijs componeren van fotografische beelden in een samengaan met digitale beeldmontages, visuele effecten, kleurmanagement toepassingen en andere digitale bewerkingsmethodes. De PhotoVisual kan een beeld voorstellen dat niet van de werkelijkheid te onderscheiden is (realisme) tot vergaande uitingen in het magisch realisme en surrealisme. Kenmerk voor dit werk blijft wel dat de fotografische beelden zelf behouden blijven in hun visuele eigenheid en niet naar een grafisch effect worden omgezet. Nog nadrukkelijker gezegd is dat het geheel van het gebruik van beelden en de bewerkingen ervan binnen het domein van de fotografie blijven. De gedachte hierachter is dat niet het fotografische onderwerp – veelal de werkelijke situatie – de basis vormt voor de foto als eindresultaat, maar het beeld dat vanuit de gedachten van de kunstenaar voortkomt om tot een werk als PhotoVisual te worden uitgewerkt.

Hedendaagse kunst, met een eigen identiteit en ongekende mogelijkheden en stijluitingen die de fotografie nieuwe uitingen verschaffen en de maker een eindeloos palet aan artistieke uitdagingen biedt.


VOORBEELDEN VAN ENKELE PHOTOVISUALS DOOR JOHN DE GELDER.